Bodemuitputting en de gevolgen voor jouw gezondheid

Bodemuitputting is een actueel onderwerp; Gisteren, (8 maart2023 ) was op de televisie een uitzending van “Ruimteschip Aarde”waarin André Kuipers onze Nederlands astronaut, een pleidooi houdt voor een betere omgang met de Aarde.

Een gebrek aan opneembare voedingsstoffen in de bodem, betekent een gebrek aan voedingstoffen voor de plant en vervolgens op ons bord en in ons lichaam.  Bovendien is de balans aan voedingsstoffen verstoord, door overbemesting, verzuring, verdroging en monocultuur.

Voedingsmiddelen worden al jaren onderzocht op de hoeveelheid van aanwezige of afwezige mineralen, daaruit blijkt dat er sinds de tweede oorlog een afname te zien is van Natrium, Kalium, Magnesium, Calcium, ijzer, Koper en Zink. Mineralen en sporenelementen zijn nodig voor tal van biochemische processen in ons lichaam. Daarom is pure voeding, minimaal bewerkt zonder chemische toevoegingen de basis voor herstel van jouw gezondheid vaak aangevuld met voedingssupplementen om de tekorten op te lossen.

Ons voedsel bevat te weinig mineralen en sporenelementen, wat leidt tot ziekten bij plant, mens en dier. Deze plant ziekten proberen we vervolgens op te lossen met chemische bestrijdingsmiddelen; tegen schimmels en insecten. Deze fungiciden en insecticiden vallen onder de groep ECD’s (Endocrien Disrupting Compounds) en kunnen onze hormoonbalans verstoren.  Wat leidt tot vruchtbaarheidsproblemen en ziekten die hiermee in verband worden gebracht zoals Parkison, Hormonale kankers en Alzheimer. Deze ziekten bij mens en dier proberen we vervolgens met medicijnen op te lossen, de medicijnresten verdwijnen via urine en ontlasting in het milieu. Een dure waterzuivering moet proberen deze stoffen eruit te halen, helaas een onmogelijke opgave.

We zitten met zijn allen in vicieuze cirkel en dat vraagt om drastische maatregelen, laten we beginnen met de basis; Een gezonde bodem.

Of zoals André Kuiper zegt, we zitten met zijn allen op dit “Ruimteschip Aarde” en hebben niets anders, als we de aarde redden, redden we ons zelf, we moeten het met elkaar doen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.