Hormonen in balans

Deze opleiding heb ik gevolgd om u nog beter te kunnen helpen bij:

Menstruatie klachten als pijn, onregelmatige cyclus, hevig bloedverlies, PMS en Migraine

Overgangsklachten bij mannen en vrouwen.

Zoals :opvliegers, nachtzweten, vaginale droogheid, gewrichtsklachten, depressie, osteoporose en hartkloppingen.

Terugkerende blaasontsteking, Cellulitis,

Kinderwens

PCOS, Endometriose, Lichen sclerosus, lipoedeem

Anticonceptie advies

 

Bij het woord hormonen denk je misschien aan geslachtshormonen, mannelijke en vrouwelijke hormonen, dat is zeker juist. Mannen en vrouwen maken gebruik van de zelfde hormonen alleen in een andere verhouding. Zo is testosteron het mannelijke hormoon ook nodig voor vrouwen en oestrogenen het vrouwelijke hormoon is ook voor mannen nodig. Maar ook andere hormonen spelen een rol bij de balans van onze geslachtshormonen.

Hormonen worden in klieren geproduceerd in de geslachtsorganen maar ook in de schildklier, bijnier, alvleesklier en hypofyse gebeurd dit. De hormonen worden via een ingewikkeld aansturing en terugkoppeling op elkaar afgestemd daarbij speelt, de Hypothalamus in onze hersenen een centrale rol. Gelukkig kunnen we met een lifestyle- voedingsadvies hormonale klachten behandelen, soms zijn er aanvullend ook voedingssupplementen en kruiden nodig.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.