Energie tekort na een virus infectie

Hoe kan dat?

Omdat een virus zich alleen kan vermenigvuldigen met het gebruik van een gastheer zoekt het toegang tot de cel van de gastheer.

Wanneer een cel geïnfecteerd is met het virus zal het een signaal afgeven aan het immuunsysteem dat het opgeruimd moet worden. Dit doet de cel door een eiwit op de celwand te plaatsen dat het immuunsysteem herkent.

Eenmaal de cel binnen gedrongen neemt het virus de macht over, gebruikt het virus of beter gezegd misbruikt het virus de cel voor zijn eigen vermenigvuldiging. Hierbij speelt een klein organelletje, de Mitochondria een belangrijke rol. De Mitochondria bezitten hun eigen DNA en , zijn zorgen ervoor dat er nieuwe eiwitten gebouwd kunnen worden door een kopietje van ons DNA te maken.

Het virus zorgt er nu voor dat er kopietjes van hem gemaakt worden, als er veel virus kopietjes zijn gemaakt barst de cel open en sterft. Bij het maken van deze kopietjes kunnen er kleine variaties insluipen en dat heet dan een mutant. Een mutant beschikt over iets andere eigenschappen dan het originele virus, dat is een overlevingsstrategie van het virus. Het virus heeft zich nu aangepast om te overleven.

De mitochondria hebben meerdere functies, ze zijn ook onze energie fabriekjes. Wanneer nu de door een virus infectie vele lichaamscellen worden vernietigd, en dus ook veel mitochondria verdwijnen begrijpt u dat er een energie tekort kan ontstaan.

Het virus wordt door het immuunsysteem bestreden en waar strijd is ontstaat schade, ook aan de weefsels. De toevoer naar de cellen, van micronutriënten en zuurstof wordt belemmerd door toxische stoffen en uitputting van de voorraad. Voor de verdediging van het lichaam worden veel micro en macronutriënten verbruikt.

Als er een besmetting met een virus is geweest of langdurig voort bestaat, raakt het lichaam uitgeput. De cel verbrand suikers, vetten en als die niet voorradig zijn de eiwitten. De eiwitten worden uit de spieren haal. In de spieren zitten ook de meeste mitochondria. Na een ziekte, zie je dan ook vaak dunne armen en benen. Met goede voeding moeten we dan weer op krachten komen. Dit kost tijd en als het niet op eigen kracht lukt om met uw huidige leefwijze dit op te lossen is hulp zinvol. Wilt u hier meer informatie over mail dan naar Info@hennydejong.nl of bel 0622746305

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.