Wat hebben deze ziekten met elkaar gemeen?

Ontwikkelingsstoornissen, autisme, onvruchtbaarheid, geboorteafwijkingen, ADD/ ADHD, verhoogde stressgevoeligheid, chronische pijnklachten, allergieën, hormoon gerelateerde aandoeningen, diabetes, immuunstoornissen, chronische vermoeidheid, fibromyalgie, depressie, angststoornissen, schizofrenie, verslavingsgedrag,  neurodegeneratieve ziekten , multiple sclerose, ziekte van Parkinson, ziekte van Alzheimer, cardiovasculaire aandoeningen, en kanker.

Wat hebben deze ziekten met elkaar gemeen?  Bij al deze klachten is metylering betrokken.

Metylering, wat is dat?  Metylering is het gecontroleerd afgeven van methyl groepjes (CH3) aan zogenaamde ‘acceptoren’ in tal van actieve processen die in ons lichaam plaats vinden. Van hormonen tot immuun cellen, van genen tot energieproductie.  In iedere cel van ons lichaam speelt dit proces zich af.   De methyl groepjes fungeren als een soort van dirigent in het aansturen van tal van biochemische processen in de cel en is afhankelijk van zwavel, dat uit onze voeding gehaald moet worden. Zwavelrijke producten zijn ui, prei, bieslook, knoflook, asperges en ei.

Metylering is net zo belangrijk als water en zuurstof, wij kunnen er niet zonder.  Metylering is in ieder cel van het lichaam en in de lever (als orgaan ) is metylering  nodig voor de ontgifting van chemicaliën , toxines en hormonen.

Uit het bovenstaande heeft u al begrepen dat bij een tekort schietende metylering de  klachten en ziekten heel divers kunnen zijn. Een tekort aan energie vertaald zich in vermoeidheid.  Vermoeidheid komt bij veel ziekten voor, soms kortstondig maar ook wel langdurig zoals bij (ME en CVS.) chronische vermoeidheid of ziekte van Pfeiffer, waarbij het virus  bepaalde stofjes, nodig voor de methylering, blokkeert om goed te werken.

Hormoonverstoringen kunnen vruchtbaarheidsproblemen geven en auto-immuunziekten.  Immuniteitsproblemen blijken uit een tekort aan weerstand, ziekteverwekkers kunnen gemakkelijker ziekte veroorzaken, waarvan er vele varianten zijn. Dat de methylgroepjes ook de genexpressie bepalen, door het aan en uitzetten van genen, kan aanleiding zijn tot heel diverse ziekten. Tijdens de zwangerschap wordt heel veel genetisch materiaal vertaald naar cellen, weefsels en processen die ervoor zorgen dat alles op de juiste manier en op de juiste plaats wordt aangelegd,  zodat er een gezonde baby geboren kan worden.

De verschillende taken afzonderlijk en de combinatie van falende taken kunnen tot  een scala aan klachten leiden, zoals al benoemd bij de aanhef van dit artikel.

De DNA test, kan vaststellen of er sprake is van een tekort schietende metylering. Wanneer dit het geval is, kan er met orthomoleculaire middelen zoals voedingsadvies en suppletie van voedingsstoffen, het metyleringsproces  beter op de juiste manier worden beïnvloedt.

Zodra de methylering op de juiste manier gaat werken  kan verbetering en of herstel optreden in het ziekteproces.

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.